Rahim Biyopsisi Bursa

    Rahim biyopsisi Bursa, rahim kanserlerinin kesin teşhisinde, kısırlık, adet düzensizliği ve tekrarlayan düşüklerin nedenlerinin araştırılmasında kullanılan özel bir uygulamadır. Rahim, dişi üreme sisteminin en önemli organlarından biridir. Bu organ, gebelik süresince embriyonun gelişim gösterdiği bölgedir.

    Rahimde meydana gelen hastalıklar, yalnızca dişi üreme sistemini değil bireyin genel sağlığını ve doğurganlığını da önemli ölçüde olumsuz etkileyebilir. Özellikle de rahimde gelişen kanser hastalıkları, bireyin yaşamını tehdit edecek kadar tehlikeli olabilir. Rahim biyopsisi, bu hastalıkların teşhis edilmesini sağlar ve doktora; kişiye özel tedavi planlaması için ihtiyaç duyulan verileri sunar. Yazımızın devamında ‘’Rahim biyopsisi nasıl yapılır?’’, ‘Rahim biyopsisi ne kadar sürer?’’, ‘’Rahim biyopsisi sonrası adet gecikmesi olur mu?’’ ve ‘’Rahim biyopsisi sonuçları ne zaman belli olur?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Bursa rahim biyopsisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Rahim Biyopsisi Nedir?

    Rahim biyopsisi, tıp dilinde endometrial biyopsi olarak da bilinir ve rahim duvarından alınan dokuların; olası hastalıkları incelemek ve teşhis etmek için araştırılması amacıyla yapılır. Endometrial biyopsi sayesinde başta rahim kanseri olmak üzere pek çok tehlikeli hastalık teşhis edilebilir.

    Rahim Biyopsisi Neden Yapılır?

    Rahim biyopsisi şu gibi amaçlarla yapılabilir:

    • Kısırlığın ve tekrarlayan düşüklerin nedenlerini araştırmak.
    • Rahim kanserinin varlığını değerlendirmek.
    • Adet dönemi dışında gelişen kanamaların nedenlerini araştırmak.
    • Adet düzensizliğinin nedenlerini araştırmak.
    • Menopoz döneminde meydana gelen kanamaların nedenini araştırmak.

    Endometrial biyopsi bu nedenlerden yapılabilir.

    Rahim Biyopsisi Kimlere Yapılır?

    Rahim kanseri, menopoz sonrası adet kanamalarına benzeyen vajinal kanamalar deneyimleyen, rahim kanseri açısından risk altında bulunan ve kısırlık sorunu yaşayan bireylere yapılabilir. Bu uygulama genellikle adet kanaması son bulduktan 3 ila 4 gün sonra yapılır. Böylece rahim duvarı henüz fazla kalınlaşmamış olur ve gerekli doku örneği kolay bir şekilde alınabilir.

    Rahim Biyopsisi Ağrılı Mı?

    Rahim biyopsisi sırasında hasta, spekuluma ve biyopsi örneği alma işlemine bağlı olarak hafif bir ağrı hissedebilir. Ancak uygulama lokal anestezi altında da yapılabildiği için bu ağrılar önlenebilir. Uygulama sonrasında ise hastanın ciddi bir ağrı şikayeti deneyimlemesi beklenmez.

    Rahim Kanserinde Kesin Tanı: Rahim Biyopsisi

    Rahim kanserinin tanılama sürecinde pek çok farklı uygulamaya başvurulur. Ancak bu uygulamalar arasında en kesin sonucu veren işlem rahim biyopsisidir. Endometrial biyopsi olarak da bilinen bu işlem rahim kanserinin kesin olarak teşhis edilmesini sağlar. Konu hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Rahim Kanseri isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

    Rahim Biyopsisi Sonrası Kanama Olur Mu?

    Rahim biyopsisi sonrası ciddi bir kanama meydana gelmesi beklenmez. Ancak uygulama sonrasında hafif, lekelenme tarzı bir kanama görülebilir. Bu kanama gün içerisinde veya diğer gün tamamen durmuş olur. Bu yüzden doktor, uygulama sonrasında hastasına 1-2 gün boyunca hijyenik ped kullanmayı tavsiye edebilir.

    Rahim Biyopsisi Ne Kadar Sürer?

    Rahim biyopsisi genellikle 10 ila 15 dakika kadar sürer. Hasta uygulamadan sonra bir süre hastanede dinlenebilir, ardından ise evine dönebilir.

    Rahim Biyopsisi Nasıl Yapılır?

    Rahim biyopsisi veya endometrial biyopsi, lokal anestezi altında yapılabilir. Uygulama sırasında ilk olarak genital bölge antiseptik solüsyon ile temizlenir. Ardından ise vajina duvarları ve serviks, spekulum yardımı ile aralanır. Böylece özel bir tüp yardımı ile rahimden doku örneği alınır ve uygulama son bulur. Hasta uygulamadan sonra günlük hayatına dönüş yapabilir ancak olası lekelenmeler için bir gün boyunca hijyenik ped kullanılması önerilir.

    Rahim Biyopsisi Sonrası Adet Gecikir Mi?

    Rahim biyopsisi sırasında, adet döngüsünde değişime neden olabilecek bir işlem yapılmaz. Ancak nadiren de olsa, stres gibi etmenler nedeniyle rahim biyopsisi sonrası bireyin adet kanaması gecikebilir veya adet döngüsünde küçük değişiklikler meydana gelebilir. Bu sorun genellikle geçicidir ve bir ay içerisinde adet döngüsü yeniden kurulacaktır.

    Rahim Biyopsisi Sonuçları Ne Zaman Belli Olur?

    Rahim biyopsisi sonuçları genellikle 2 ila 5 gün içerisinde belli olur. Ancak bahsi geçen süre laboratuvarın yoğunluğuna göre 10 güne kadar uzayabilir. Rahim biyopsisinin sonuçları çıkınca doktorunuz bu sonuçları inceleyecek ve yaptığı değerlendirmeleri sizinle paylaşacaktır.

    Bursa Rahim Biyopsisi Fiyatları

    Bursa rahim biyopsisi fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button