Miyom Tedavisi Bursa

    Miyom tedavisi Bursa, miyomların cerrahi uygulamalar ile alınması amacıyla gerçekleşen özel uygulamadır. Miyomlar, rahimde yer alan kas hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde çoğalması ile meydana gelen, iyi huylu kitlelerdir. Genelde belirti vermezler, bu sebeple rutin jinekoloji muayeneleri sırasında tesadüfen teşhis edilirler. Ancak miyomlar, kontrolsüzce büyüdükleri zaman ağrılı âdet kanamalarına, âdet düzensizliklerine ve hatta bazen gebe kalmada güçlük gibi ciddi problemlere yol açabilirler. Miyomların erkenden teşhis edilebilmesi, kontrol altında tutulabilmeleri ve gerektiği durumlarda tedavi edilebilmeleri için düzenli rutin doktor kontrolleri çok önemlidir. Miyom tedavisi, hastanın rahminde bulunan miyomun boyutuna ve sebep olduğu olumsuzluklara göre farklı şekillerde tedavi edilebilir. Bu tedavi şekilleri de ancak detaylı bir doktor muayenesinin ardından kararlaştırılabilir.

    Yazımızın devamında ‘’Miyom tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Miyomu olan kadınlar hamile kalabilir mi?’’, ‘’Miyom tedavisi ne kadar sürer?’’ ve ‘’Miyomlar tedavi edilmezse ne olur?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Bursa miyom tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Miyom Nedir?

    Miyomlar, rahim duvarını meydana getiren düz kasların kontrolsüz bir şekilde büyümesi ile oluşan iyi huylu ve tedavisi mümkün kitlelerdir. Bu kitleler çoğu zaman hiçbir belirti vermezler. Miyomlar üreme çağına girmiş her 5 kadından 1’inde görülebilirler. Kontrolsüz bir şekilde büyüdükleri takdirde düzensiz ve ağrılı âdet kanamalarına sebep olabilirler. Hatta bazı durumlarda kısırlık gibi sorunlara yol açtıkları da bilinmektedir.

    Miyom Neden Olur?

    Miyomların neden meydana geldiği tam olarak bilinmemektedir. Ancak hormon düzensizliğinin ve genetik faktörlerin, miyom oluşumunda payı olduğu düşünülmektedir. Miyom oluşumunda etkili olduğu düşünülen östrojen hormonu, menopoz döneminde azaldığı için bu dönemde miyom oluşma riski de azalmaktadır.

    Miyom Belirtileri Nelerdir?

    Miyomlar genellikle belirti vermeyen kitlelerdir. Bu kitleler, bazı durumlarda kontrolsüzce büyüyerek kişinin günlük yaşantısını da etkileyebilen rahatsız edici belirtilere sebep olabilirler. Bu şikâyetler arasında en sık rastlanılanları şunlardır:

    • Âdet kanamaları düzensiz, normalden daha ağrılı ve uzun olabilir.
    • Cinsel ilişki sırasında ağrı görülebilir.
    • Karın ve kasık bölgesinde meydana gelen ani ağrılar.
    • Kabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları.
    • Sık sık idrara çıkma ve idrar kaçırma gibi boşaltım sistemi rahatsızlıklar.

    Miyom belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

    Miyomu Olan Kadınlar Hamile Kalabilir Mi?

    Miyomu olan kadınların hamile kalması mümkündür. Bununla birlikte eğer miyom, tüplere zarar verece büyüklükteyse veya konum itibari ile embriyonun rahim duvarına tutunmasını zorlaştıracak bir noktadaysa bireyin gebe kalması zorlaşabilir. Miyomlar, aynı zamanda gebelik için de risklidir. Bu yüzden büyük ve potansiyel olarak tehlikeli bir konumda yer alan miyomların, gebelik öncesinde tedavi edilmesi önerilebilir.

    Miyomlar Kanser Belirtisi Mi?

    Miyomlar kanser belirtisi değildir. Pek çok kadının, farkında olmadan sahip olduğu bu kitleler çoğu zaman iyi huyludurlar. Bununla birlikte nadiren de olsa kanseröz bir yapıya sahip olabilirler. Bu yüzden düzenli aralıklarla takip edilmeleri gerekir.

    Miyom Tedavi Edilmezse Ne Olur?

    Tedavi edilmeyen miyomlar, eğer sayı, konum veya büyüklük itibari ile kritik bir sorun oluşturmuyorlarsa hasta normal bir şekilde yaşamına devam edebilir. Ancak hasta miyomlara bağlı şikayetler deneyimliyorsa ve yine de miyom tedavisi yaptırmak istemiyorsa yaşam kalitesini ciddi düşüşler hissedebilir.

    Miyom Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Miyom tedavisi, tedavinin detaylarına göre değişiklik gösterebilir. Tedavi kapsamında yapılan ilaçlar ve gözlem uygulamaları, hastanın şikayetleri devam ettiği sürece sürdürülebilir. Miyomları tedavi etmek için yapılan cerrahi operasyonlar ise genellikle birkaç saat içerisinde tamamlanmış olurlar.

    Miyom Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Miyom tedavisi; miyomun boyutuna, büyüme hızına ve hastada sebep olduğu belirtilerin şiddetine göre değişiklik gösterebilir. Rahminde miyom bulunan hastalar, genelde rutin doktor kontrolleri ile günlük yaşamlarına devam edebilirler. Bu doktor kontrolleri sırasında miyomun büyüme hızı ve hastanın üzerindeki etkileri gözlemlenir. Eğer miyom, hastada düzensiz ve ağrılı âdet kanamaları gibi belirtilere yol açıyorsa veya miyomun kanserli bir yapıya dönüşme riski varsa daha ciddi tedaviler gerekebilir.

    Bu tedavi, miyom ameliyatı denilen cerrahi operasyonla gerçekleştirilir. Açık ve kapalı cerrahi tekniklerle gerçekleştirilebilen bu operasyon kişiye özel olarak planlanmaktadır.

    Açık Miyom Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Miyomektomi olarak da bilinen bu işlem, hastanın rahminde yer alan miyomun vücuttan çıkarılması için kullanılır. Bu işlem sırasında hastanın karnına boyutu 10 santimetreyi bulabilen bir kesi atılır. Daha sonrasında ise yeri önceden tespit edilen miyom rahimden alınır. Açık miyom ameliyatı anestezi altında gerçekleştiği için hastalar ağrı hissetmezler.

    Kapalı Miyom Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Kapalı miyom ameliyatı, laparoskopik miyom ameliyatı olarak da bilinen gelişmiş ve modern bir cerrahi operasyondur. Bu operasyon, doktor muayenesi sırasında elde edilen bulgular ışığında hastaya özel olarak planlanır. Birçok bakımdan açık miyom ameliyatına göre daha avantajlı ve konforludur.

    Kapalı miyom ameliyatı sırasında hastanın karnına çoğu zaman boyutu 2 santimetreyi bile bulmayan küçük kesiler atılır. Bu kesiler yardımıyla laparoskop isimli cihazın kamerası hastanın rahim bölgesine yerleştirilir. Böylelikle büyük kesilere gerek kalmadan ameliyat edilecek bölgenin görüntülenmesi mümkün hale gelir. Daha sonra ise laparoskop kamerası ile anlık olarak görüntülenen miyom, hastanın rahminden alınır.

    Kapalı miyom alma ameliyatı, küçük kesiler yardımıyla gerçekleştirildiği için ameliyat sonrasında yaranın enfeksiyon kapma riski çok daha küçüktür. Ayrıca açık miyom ameliyatının aksine, karında büyük kesi izleri kalmaz. Bu saydığımız faktörler sebebiyle kapalı miyom ameliyatı, açık miyom ameliyatına göre çok daha sık tercih edilen bir işlemdir.

    Bursa Miyom Tedavisi Fiyatları

    Bursa miyom tedavisi fiyatları, tedavinin detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button