Menopoz Tedavisi Bursa

    Menopoz tedavisi Bursa, menopoza bağlı gelişen şikayetlerin ve ortaya çıkan sağlık risklerinin kontrol altına alınması için gerçekleştirilen tedavidir. Bu tedavi genellikle hormon replasman tedavisi isimli uygulama ile yapılır.

    Yazımızın devamında ‘’Menopoza girme yaşı kaçtır?’’, ‘’Menopoz kanser riskini arttırır mı?’’, ‘’Menopoz tedavisi ne kadar sürer?’’ ve ‘’Menopoz tedavisi nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Bursa menopoz tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Menopoz Nedir?

    Menopoz, bir kadının adet döngüsünün kalıcı olarak son bulduğu ve bununla birlikte doğurganlığının da bittiği biyolojik süreçtir. Menopoza giren kadınların vücutlarında, menopoz öncesine kıyasla çok daha az progesteron ve östrojen hormonu salgılanır. Bu da çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir.

    Neden Menopoza Girilir?

    Yumurtalıklarda bulunan yumurta rezervlerinin azalması; östrojen ve progesteron hormonlarının daha az salgılanmasına yol açar. Bu da bireyin zaman içerisinde menopoza girmesine neden olur. Menopoz, bir hastalık değildir, kadınların yaşam döngüsünün doğal bir parçasıdır. Bu yüzden herhangi bir üçüncü etmen olmadan da sağlıklı her kadın, belli bir yaştan sonra menopoza girmektedir.

    Menopoza Girme Yaşı Kaçtır?

    Menopoza girme yaşı, dünya genelinde 45 ila 55 arasında değişiklik göstermektedir. Ancak bazı kadınlar 45 yaşından önce veya 55 yaşından sonra da menopoza girebilirler. Genetik etmenler, beslenme, sigara kullanımı ve genel sağlık durumu bireyin menopoza girme yaşını etkileyebilmektedir.

    Erken Menopoz Tehlikeli Mi?

    Erken menopoz, meydana gelme nedenine göre tehlikeli olabilir. Bazı kadınlar genetik etmenler, geçirdikleri tedaviler veya çeşitli çevresel faktörler nedeniyle erken menopoza girebilirler. Bazı kadınlarda ise erken menopoz, hormon dengesizliği gibi etmenler sebebiyle gelişir. Bu da beraberinde pek çok sağlık sorununa yol açabilir.

    Menopoz Kanser Riskini Arttırabilir Mi?

    Menopoz, doğrudan kanser hastalıklarına yol açmamaktadır. Ancak menopoza girilmesiyle birlikte azalan östrojen hormonu; endometrium kanseri riskini arttırabilmektedir.

    Menopoz Döneminde Görülen Jinekolojik Kanserler Hangileridir?

    Menopoz döneminde görülen jinekolojik kanserler arasında şunlar yer alır:

    • Endometrium kanseri.
    • Yumurtalık kanseri.
    • Meme kanseri.

    Menopoz döneminde meydana gelen hormon değişimleri ve ilerleyen yaş; kadınlarda bu gibi hastalıkların meydana gelme riskini arttırabilir. İlgili kanser hastalıkları hakkında detaylı bilgi için sitemizde bulunan Endometrium Kanseri ve Yumurtalık Kanseri isimli içeriklerimizi inceleyebilirsiniz.

    Menopoz Belirtileri Nelerdir?

    Menopoz belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:

    • Adet düzensizliği.
    • Sıcak basması.
    • Vajinal kuruluk.
    • Uyku problemleri.
    • Ruh hali değişimleri.
    • İdrar yolu problemleri.
    • Cilt ve saçı ilgilendiren değişimler.
    • Kemik yoğunluğunda azalma.
    • Cinsel isteksizlik.

    Menopoz belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

    Menopoz Tedavisi Var Mı?

    Menopoz, hayatlarının belli bir döneminde, kadınların doğal olarak geçtiği bir süreçtir. Yani tedavi edilmesi gereken bir hastalık veya sendrom değildir. Bununla birlikte menopoza girilmesi ile birlikte yaşanan hormon değişimleri, hastanın pek çok şikayet deneyimlemesine, genel sağlığının olumsuz etkilenmesine ve belli başlı hastalıklar açısından risk altında olmasına neden olabilir. Menopoz tedavi gerektirmezken, menopozun bazı kadınlarda yol açtığı bu medikal tablo tedavi ve önleme çalışmaları gerektirir.

    Menopoz Tedavisi Bitkisel Olarak Yapılabilir Mi?

    Menopoz döneminde meydana gelen hormon değişimleri, bunların yol açtığı şikayetler ve riskler bitkisel ilaçlarla veya çaylarla giderilemezler. Dişi üreme sistemi, birbirleriyle koordineli bir şekilde çalışan farklı organ, doku ve hücre çeşitlerinden meydana gelir. Bunlar, çeşitli biyokimyasal süreçler yardımı ile görevlerini yerine getirebilir, bireyin doğurgan ve sağlıklı kalmasını sağlayabilirler. Bahsi geçen hücre, doku ve organ koordinasyonu, menopoz dönemine girilmesi ile birlikte bozulabilir. Yeniden bu koordinasyonu sağlamak, menopoz dönemine giriş sürecini hasta için sağlıklı bir hale getirmek ve olası sağlık risklerini önlemek yalnızca jinekoloji doktorlarının sağladığı tedaviler ile mümkün olabilir.

    Menopoz Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Menopoz tedavisi, hastanın şikayetleri devam ettiği sürece sürdürülebilir. Menopoz tedavisi boyunca hastalar, düzenli olarak doktorları ile görüşürler. Bu görüşme sırasında doktor, hastanın şikayetlerinin gidişatını ve hastanın tedaviye olan yanıtını inceler. Böylece düzenli aralıklarla tedavi; hastanın ihtiyaçlarına göre güncellenebilir veya tedaviye olan ihtiyaç bittiyse sonlandırılabilir.

    Menopoz Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Menopoz tedavisi, genellikle Hormon Replasman Tedavisi olarak bilinen uygulama ile gerçekleştirilmektedir. Bu tedavi kapsamında hastaya, tablet, jel, krem veya cilt yaması şeklinde olan; progesteron ve/veya östrojen hormonu içeren ilaçlar reçete edilmektedir. Bu ilaçlar, menopoz dönemine girilmesiyle birlikte bozulan hormon dengesinin yeniden, ideal seviyelere ulaşmasını ve menopoza geçiş sürecinin hasta için daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır.

    Menopoz tedavisi kapsamında doktor, hastasına birtakım yaşam tarzı değişiklikleri de önerebilir. Hastasından, beslenme alışkanlıklarına dikkat etmesini, gerekirse vitamin desteği kullanmasını isteyebilir.

    Menopoz döneminde olan kadınlar, bu dönemde riskleri artışa geçen olası hastalıklar için düzenli olarak jinekologları ile görüşmelidirler. Böylece bireyin genel sağlığını ve hatta yaşamını tehdit edebilecek tehlikeli hastalıklar erkenden tespit edilebilir.

    Bursa Menopoz Tedavisi Fiyatları

    Bursa menopoz tedavisi fiyatları, tedavinin detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button