Leep – Konizasyon Bursa

    Leep konizasyon Bursa, rahim ağzında bulunan ve ileride kansere neden olabileceğinden şüphelenilen dokuların alınmasını sağlayan özel bir uygulamadır. Bu uygulama iki farklı şekilde yapılabilir.

    Leep konizasyon uygulaması sayesinde rahim ağzı kanseri, 15 dakikalık kısa bir işlemle önlenebilmektedir. Yazımızın devamında ‘’Sıcak konizasyon (leep) mu soğuk konizasyon mu?’’, ‘’Leep konizasyon uygulaması nasıl yapılır?’’, ‘’Leep konizasyon sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’ ve ‘’Leep konizasyon uygulaması ne kadar sürer?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Bursa leep konizasyon uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Leep – Konizasyon Nedir?

    Leep konizasyon, rahim ağzı kanserine neden olabilecek tehlikeli dokuların, henüz kanser gelişimi meydana gelmeden alınmasına ve kanserin önlenmesine yardımcı olan bir uygulamadır.

    Leep – Konizasyon Neden Yapılır?

    Leep konizasyon, rahim ağzında bulunan kanser öncüsü dokuları temizlemek ve rahim ağzı kanserini önlemek amacıyla yapılmaktadır.

    Leep – Konizasyon Kimlere Önerilir?

    Smear testinde ve kolposkopi incelemelerinde yüksek riskli ve şüpheli lezyonlara sahip olduğu fark edilen kişilere leep konizasyon uygulaması önerilebilir. Kolposkopik biyopsi işlemi sonrasında CIN-2 ve CIN-3 gibi tehlikeli lezyonlara sahip olduğu fark edilen bireylere leep konizasyon işlemi yapılabilir ve bu lezyonlar kansere dönüşmeden önce bölgeden başarı ile alınabilirler.

    Sıcak Konizasyon (Leep) Mu Soğuk Konizasyon Mu?

    Sıcak konizasyon ve soğuk konizasyon, temelde aynı amaçla yapılan ve benzer sürelerde tamamlanan uygulamalardır. Bununla birlikte sıcak konizasyon uygulaması sırasında, rahim ağzındaki şüpheli dokular elektrokoter adı verilen ve ısı enerjisi yayan cihazla kesilir. Soğuk konizasyon uygulamasında ise ameliyat neşteri ile bu dokular kesilir ve bölgeden uzaklaştırılırlar. Sıcak konizasyon yani leep uygulamasında kanama riski daha düşüktür ve bu uygulama sonrası bölgeye dikiş yapılması gerekmez. Bu yüzden genel olarak sıcak konizasyon, hastalar için daha avantajlı bir uygulama olarak kabul edilir.

    Leep – Konizasyon’un Avantajları Nelerdir?

    Leep konizasyon, henüz rahim ağzı kanseri gelişmemişken, şüpheli dokuların alınmasını ve kanser gelişiminin önlenmesini sağlar. Bu yüzden son derece başarılı ve avantajlı bir uygulamadır.

    Leep – Konizasyon Rahim Ağzı Kanserini Önleyebilir Mi?

    Leep konizasyon uygulaması sayesinde rahim ağzında meydana gelen CIN-2 ve CIN-3 gibi şüpheli anormal dokular bölgeden alınabilir. Kanser öncüsü olarak kabul edilen bu dokuların temizlenmesi ile birlikte rahim ağzı kanseri etkili bir şekilde önlenebilir. Alınan dokular uygulamadan sonra patolojik inceleme için laboratuvara gönderilir. Eğer patoloji raporu, dokularda kanserli hücreler tespit ederse kanser tedavisine başlanır. Böylece erkenden tedavi çalışmalarına başlanarak tedavinin başarı şansı önemli ölçüde arttırılmış olur. Eğer raporda kanserli hücre bulunamadığı belirtiliyorsa ve şüpheli dokuların tamamı alınmışsa hasta tedaviye ihtiyaç duymaz, yalnızca rutin kontrollerine iştirak etmesi yeterli olur.

    Leep – Konizasyon Ne Kadar Sürer?

    Leep konizasyon süresi 5 ila 15 dakika arasında değişiklik gösterebilir. Uygulamaların süresi anestezinin türüne göre de değişiklik gösterebilir.

    Leep – Konizasyon Nasıl Yapılır?

    Leep ve konizasyon uygulamaları, aynı amaçla ve benzer şekillerde yapılan iki farklı uygulamadır. Leep veya sıcak konizasyon olarak bilinen uygulamada, hastaya ilk olarak genel veya lokal anestezi uygulanır. Daha sonra ise spekulum ile vajina duvarları aralanarak rahim ağzı ile görsel temas sağlanır. Ardından ise elektrokoter adı verilen özel bir cihaz ile bölgedeki şüpheli dokular alınır.

    Konizasyon veya soğuk konizasyon olarak bilinen uygulama da leep işlemine benzer şekilde yapılır. Ancak bu uygulamada rahim ağzı bölgesindeki şüpheli dokular elektrokoter yerine bistüri yani ameliyat neşteri kullanılarak alınır. Bahsi geçen şüpheli dokular alındıktan sonra kanama kontrolü yapılır ve uygulama sonlandırılır. Hastalar leep konizasyon uygulamasından sonra aynı gün taburcu olurlar.

    Leep – Konizasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Leep konizasyon uygulaması sonrasında, işlem sırasında alınan doku örnekleri laboratuvar ortamında incelenir. Eğer bu inceleme, hastanın rahim ağzı kanserine sahip olduğunu işaret ediyorsa kanser tedavisine başlanır. Eğer inceleme ile hastada rahim ağzı kanseri tespit edilememişse hastaya, düzenli doktor kontrollerini aksatmaması tavsiye edilir. Ayrıca uygulamadan sonra en az iki hafta boyunca cinsel birliktelikte bulunulmaması önerilmektedir.

    Bursa Leep – Konizasyon Fiyatları

    Bursa leep konizasyon fiyatları, uygulamanın türüne, kapsamına ve nerede yapıldığına göre değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button