Laparoskopi Bursa

    Laparoskopi Bursa, kadın hastalıklarının teşhis edilme ve kapalı cerrahi ile tedavi edilme sürecinde kullanılan, özel bir uygulamadır. Laparoskopi uygulaması sayesinde cerrah, beden içerisinde yer alan herhangi bir bölgeyle direkt görsel temas sağlamadan, kameradan gelen anlık görüntüler ile cerrahi işlemleri gerçekleştirebilir. Bu da pek çok kadın hastalığının, boyutları 1 santimetreden bile küçük olan cerrahi kesilerle tedavi edilebilmesini sağlar.

    Yazımızın devamında ‘’Laparoskopi nasıl yapılır?’’, ‘’Laparoskopi ne kadar sürer?’’, ‘’Laparoskopi türleri nelerdir?’’ ve ‘’Laparoskopinin avantajları nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Bursa laparoskopi uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Laparoskopi Nedir?

    Laparoskopi, özel bir kamera yardımı ile karın içi ve pelvik bölgedeki organları görüntülemeye olanak sağlayan uygulamadır. Bu görüntüleme işlemi cerraha, bölgedeki dokularla direkt olarak görsel temas kurmadan cerrahi işlemler ve tedaviler gerçekleştirme fırsatı da sunar. Böylece karın bölgesine büyük kesiler uygulanmasına gerek kalmadan pek çok hastalık tedavi edilebilir.

    Laparoskopi Neden Yapılır?

    Laparoskopi genel olarak şu amaçlarla yapılır:

    • Kadın hastalıklarını teşhis etmek, bu hastalıkların gidişatını incelemek ve elde edilen veriler ile kişiye özel tedavi planlamaları yapmak / devam eden tedavileri güncellemek.
    • Kadın hastalıklarını, kapalı cerrahi yöntemler kullanarak tedavi etmek.

    Laparoskopi bu gibi amaçlarla yapılabilir.

    Laparoskopi Türleri Nelerdir?

    Laparoskopi uygulamasının türleri bu şekilde sıralanabilir.

    • Tanısal Laparoskopi (Diagnostik Laparoskopi): Tanısal laparoskopi, kadın hastalıklarının araştırılması, incelenmesi ve doğru teşhisin sağlanması için yapılır. Böylece hastalığın türüne ve ilerleme durumuna göre, tamamen hastaya özel bir tedavi planlaması yapılabilir.
    • Operatif Laparoskopi (Laparoskopi Ameliyatı): Operatif laparoskopi ise kadın hastalıklarının tedavi edilmesi için yapılır. Minimal invaziv bir işlem olduğu için daha hızlı bir iyileşme süreci sunar, böylece görece küçük bir operasyon ile pek çok kadın hastalığını tedavi etmek mümkün olur.

    Laparoskopi türleri ve kullanım alanları genel olarak bu şekilde özetlenebilir.

    Laparoskopi Riskli Mi?

    Laparoskopi hem jinekoloji hem de diğer tıp disiplinleri tarafından yaygın bir şekilde kullanılan ve oldukça güvenli olan bir uygulamadır. Bununla birlikte tüm tedavi uygulamalarının olduğu gibi laparoskopinin de belli başlı komplikasyonları vardır. Bunlar arasında en yaygın olanları ağrı, kanama ve enfeksiyon gelişimidir. Operasyon sonrası gelişen ağrılar doktorun reçete ettiği ilaçlar ile kontrol altına alınabilir. Bu ilaçlar aynı zamanda iyileşme sürecinde gelişebilecek enfeksiyonları önlemek için de etkilidirler.

    Laparoskopinin Avantajları Nelerdir?

    Laparoskopinin avantajları arasında şunlar yer almaktadır:

    • Açık cerrahi seçeneğe kıyasla daha hızlıdır.
    • Daha hızlı bir iyileşme süreci vaat eder.
    • Riskleri daha azdır.
    • Operasyon sonrası kanama, ağrı ve enfeksiyon şikayetleri daha azdır.
    • Küçük kesiler ile yapıldığı için karın bölgesinde belirgin bir iz oluşumuna neden olmaz. Özellikle de ideal bir iyileşme sürecinin ardından dikişleri fark etmek oldukça güçtür.

    Laparoskopinin avantajları bu şekilde sıralanabilir.

    Laparoskopi İle Hangi Hastalıklar Tedavi Edilir?

    Laparoskopi ameliyatı ile şu gibi hastalıklar tedavi edilebilir:

    • Miyomlar.
    • Rahim polipleri.
    • Yumurtalık kistleri.
    • Çikolata kistleri.
    • Rahim tıkanıklığı ve rahimle alakalı şekil bozuklukları.
    • Dişi üreme sistemi kanserleri.

    Laparoskopi ile daha pek çok kadın hastalığı, kapalı cerrahi işlemler yardımı ile tedavi edilebilmektedir.

    Laparoskopi Ne Kadar Sürer?

    Tanısal laparoskopi işlemi genellikle 45 dakika kadar sürer. Laparoskopi ameliyatları ise 60 ila 90 dakika kadar sürebilir.

    Laparoskopi Nasıl Yapılır?

    Laparoskopi uygulaması sırasında ilk olarak, uygulamanın amacına ve kapsamına göre hastaya anestezi işlemi yapılır. Daha sonra ise karın bölgesi antiseptik solüsyon ile temizlenir ve cerrahi kesilerin uygulanacağı noktalar belirlenir. Bu noktalara 0,4 ila 1 santimetre aralığında olan üç adet kesi uygulanır. Bu kesiler yoluyla da hedef bölgeye laparoskopi kamerası iletilir. Cerrahi tedavi içeren laparoskopi uygulaması sırasında, kameraya ek olarak özel cerrahi araçlar da ilgili bölgeye yönlendirilir.

    Tanısal laparoskopide kamera görüntüleri yardımı ile bölgedeki doku ve organlar incelenir, miyom ve polip gibi yapıların konumu, büyüklükleri ve sayıları belirlenir. Böylece uygulamayı gerekli kılan hastalığa dair veriler toplanır ve doktor tarafından özel olarak değerlendirilir.

    Operatif laparoskopide ise kameradan gelen anlık görüntü sayesinde, direkt görsel temas kurmaya gerek kalmadan bölgedeki kitleler alınabilir, uygulamayı gerekli kılan hastalığı tedavi etmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirilebilir.

    Laparoskopi sonrasında hastalar genellikle aynı gün taburcu olurlar. Birkaç gün boyunca zorlayıcı işler, yorucu aktiviteler ve ağırlık kaldırma gibi aktivitelerden uzak durmaları gerekir.

    Bursa Laparoskopi Fiyatları

    Bursa laparoskopi fiyatları, uygulamanın hangi amaçla yapıldığına ve benzer detaylara göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Doktorunuz size özel bir uygulama planlaması hazırladıktan sonra laparoskopi ücreti hakkında detaylı bir bilgilendirmede bulunacaktır.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button