Histeroskopi Bursa

    Histeroskopi Bursa, vajina içerisinden gerçekleştirilen, kadın hastalıklarının teşhis ve tedavisinde kullanılan gelişmiş bir uygulamadır. Histeroskopi uygulaması sayesinde rahmi ve fallop tüplerini ilgilendiren hastalıklar, karın bölgesine kesi uygulamadan teşhis ve tedavi edilebilir.

    Yazımızın devamında ‘’Histeroskopi nasıl yapılır?’’, ‘’Histeroskopi ne kadar sürer?’’, ‘’Histeroskopi çeşitleri nelerdir?’’ ve ‘’Histeroskopi ameliyatının avantajları nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Bursa histeroskopi uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Histeroskopi Nedir?

    Histeroskopi, kadın hastalıklarını teşhis ve tedavi etmek amacıyla yapılabilen, görece hızlı ve konforlu bir jinekoloji uygulamasıdır. Bu uygulamanın iki türü vardır. Bunlardan ilki tanısal amaçlarla yapılan ofis histeroskopi, diğer ise tedavi amacıyla yapılan operatif histeroskopidir.

    Histeroskopi Neden Yapılır?

    Histeroskopi şu amaçlarla yapılabilir:

    • Kadın hastalıklarını araştırmak ve teşhis etmek.
    • Kısırlığın ve tekrarlayan düşüklerin nedenlerini araştırmak.
    • Doku ve organların tedavilere olan yanıtlarını incelemek.
    • Spiralleri çıkarmak.
    • Rahim içi yapışıklıkları ve rahim perdesi gibi sorunları tedavi etmek.
    • Miyom ve polip gibi kitleleri kapalı cerrahi ile almak.

    Histeroskopi uygulaması bu gibi amaçlarla yapılabilir.

    Histeroskopi Çeşitleri Nelerdir?

    Histeroskopi uygulamasının iki türü vardır, bunlar:

    • Ofis Histeroskopi (Tanısal Histeroskopi): Ofis histeroskopi, dişi üreme sistemini ilgilendiren şikayetlerin kaynağını araştırmak, hastalıkları teşhis etmek ve hastalıkların gidişatını incelemek için yapılır. Girişimsel bir işlem içermez, ağrısız ve hızlı bir uygulamadır. Anestezi gerektirmemektedir.
    • Operatif Histeroskopi (Histeroskopi Ameliyatı): Operatif histeroskopi, dişi üreme sistemini ilgilendiren hastalıkları cerrahi olarak tedavi etmek amacıyla yapılır. Cerrahi işlem içerdiği için anestezi gerektirebilir ve ofis histeroskopiye kıyasla bir miktar daha hızlı sürer. Alternatiflerine ve açık cerrahiye kıyasla çok daha avantajlıdır.

    Histeroskopi çeşitleri bu şekilde sıralanabilir.

    Histeroskopi Ameliyatının Avantajları Nelerdir?

    Histeroskopi ameliyatının avantajları arasında şunlar yer alır:

    • Hızlı bir uygulamadır.
    • Vajina içerisinden yapıldığı için karın bölgesinde iz bırakmaz.
    • İyileşme süreci hızlı ve ağrısızdır.
    • Hasta daha çabuk bir şekilde iş ve sosyal yaşamına dönebilir.
    • Riskleri daha azdır.

    Histeroskopik ameliyatın avantajları bu şekilde sıralanabilir.

    Histeroskopi Riskli Mi?

    Hem tanılama hem de tedavi amacı ile yapılan histeroskopi uygulamasının komplikasyonları oldukça sınırlıdır. Ancak elbette diğer tüm girişimsel işlemler gibi tedavi amacıyla yapılan histeroskopi ameliyatının da bazı riskleri vardır. Bunlar arasında uygulama sonrası ağrı ve hafif kanama yer almaktadır.

    Histeroskopi Ne Kadar Sürer?

    Tanısal amaçlı ofis histeroskopi genellikle 15 ila 30 dakika kadar sürer. Tedavi amacıyla yapılan ve histeroskopi ameliyatı olarak da bilinen operatif histeroskopi ise genellikle 45 dakika içerisinde tamamlanmış olur.

    Histeroskopi Nasıl Yapılır?

    Ofis histeroskopinin ve operatif histeroskopinin uygulama süreci birbirlerine benzerlik gösterir. Operatif histeroskopide işlemlere başlamadan önce hastaya anestezi işlemi yapılabilir.

    Uygulama sırasında ilk olarak genital bölge antiseptik solüsyon ile temizlenir. Daha sonra ise vajina duvarları, spekulum adı verilen metal bir araç kullanılarak aralanır. Ardından ise özel bir tüpün içerisinde yer alan mikro kamera vajina yolu ile ilgili bölgelere iletilir. Operatif histeroskopide mikro kameraya cerrahi araçlar da eşlik eder. Ofis histeroskopide kamera istenilen bölgeye ulaştığında görüntüleme çalışmaları yapılır, elde edilen veriler kayıt altına alınır ve değerlendirilirler. Operatif histeroskopide ise kameradan gelen anlık görüntüler yardımı ile planlanan cerrahi işlemler gerçekleştirilir.

    Histeroskopi Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Histeroskopi genel olarak konforlu bir uygulamadır ve hasta uygulamadan sonra aynı gün taburcu edilir. Ancak iyileşme sürecinin detayları, hastanın geçirdiği uygulamanın türüne göre değişiklik gösterebilir.

    Ofis histeroskopi, tanılama amacıyla yapıldığı için ve cerrahi bir işlem içermediği için hasta uygulamadan sonra günlük yaşamına dönebilir. Uygulamadan sonra genital bölgesinde hafif bir sızlama hissedebilir. Ancak bu his geçicidir ve hastayı rahatsız edecek düzeyde değildir.

    Operatif histeroskopi, tedavi amacı ile yapılır ve cerrahi işlem içerir. Bu yüzden hastanın uygulamadan sonra birkaç saat boyunca hastanede kalması gerekebilir. Operatif histeroskopi sonrasında hastanın yorucu işler yapmaması, ağırlık kaldırmaması ve zorlayıcı aktivitelerden kaçınması gerekir. Doktorunun da önerisiyle hasta, yaklaşık 1-2 gün sonra kademeli olarak günlük hayatına dönüş yapabilir.

    Bursa Histeroskopi Fiyatları

    Bursa histeroskopi fiyatları, histeroskopi uygulamasının türüne ve kapsamına göre değişiklik gösterebilir. Doktorunuz size özel bir uygulama planlaması hazırladıktan sonra histeroskopi ücreti hakkında detaylı bir bilgilendirme yapacaktır.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button